Κλειστε Ραντεβου

Ρίχτερ Δημήτρης - Καρδιολόγος - Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Ρίχτερ, τελείωσε την ειδικότητά του στην Καρδιολογία, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών το 1999 και στη συνέχεια έφυγε με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής εταιρείας στη Μεγ. Βρετανία.  Από το 2004 είναι Διευθυντής της  Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Ασχολήθηκε ερευνητικά με την επιδημιολογία και τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας νόσου στον Ελληνικό πληθυσμό όπου ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή  καρδιολογικά περιοδικά άνω των 70 εργασιών, έχει παρουσιάσει περισσότερες  από 150 ερευνητικές εργασίες του σε συνέδρια και έχει υπάρξει προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 1000 συνέδρια τα τελευταία έτη.

Έχει αποτελέσει μέλος της επιτροπής εκπόνησης Κατευθυντηρίων οδηγιών τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία σχετικά με την πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, την υπολιπιδαιμική αγωγή, τη στεφανιαία επαναιμάτωση κ.α.

Έχει γράψει  κεφάλαια σε διάφορα βιβλία Καρδιολογίας, είναι κριτής εργασιών σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και περιοδικά καθώς και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού Καρδιά και Αγγεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ομάδας Πρόληψης Στεφανιαίας Νόσου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας , σήμερα είναι Πρόεδρος στο ΙΜΕΘΑ ( Ινστιτούτο μελέτης της θρόμβωσης και της Αντιθρομβωτικής Αγωγής), αντιπρόεδρος στο ΕΚΟΜΕΝ και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας καθώς και πολλών άλλων επιστημονικών επιτροπών.

Όσον αφορά στο κοινωνικό έργο έχει συμμετέχει σε αποστολές των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Λιβερία και την Αρμενία, έχει εργαστεί ως Ιατρικός διευθυντής στους Γιατρούς χωρίς σύνορα Ελλάδος και έχει συμμετέχει στο ΔΣ τους για 4 έτη.

Τέλος, για  4  έτη  είχε καθημερινή 5λεπτη ιατρική εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, με τίτλο «Προσέχω την Καρδιά μου».

Διεύθυνση
    Αλκμάνος 33, Αθήνα - Ιλίσια, 11528, ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλέφωνο
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ: 210 6416690 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: 210 7233367
Email
  richterdimitri@hotmail.com

Ωραριο Λειτουργίας

  • ΙΔΙΩΤΙΚΟ IATΡΕΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ
    16:00-21:00 ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
  • ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    09:00-13:00 ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Κλείστε Ραντεβού